acoperisuri

Acoperisuri ieftine | Montaj acoperişuri tiglă ceramică

Istoria ţiglei ceramice începe in anul 800 i.d.Ch, când etruscii au descoperit că ceramica poate fi utilizată nu numai pentru vase, ci şi la acoperişuri. Tigla ceramică este fabricată din argilă amestecată cu apă, uscată la aer şi arsă în foc.

Ţigla ceramică poate fi folosit pentru orice fel de acoperiş (nou sau refăcut). Mediul înconjurător are un efect redus asupra lor, datorită rezistenţei mecanice mari (poate suporta greutatea zăpezii sau a gheţii), rezistenţei la foc, înghet şi radiaţii ultraviolete.

Calităţile ţiglei ceramice

  1. nu are emisii poluante;
  2. asigură o aerisire bună;
  3. permite evacuarea vaporilor de apă;
  4. are o durata de viaţă de până la 150 de ani.

Montarea acestui tip de ţiglă este realizată pe şipci orizontale, iar datorită greutăţii ei (până la 5 kg/bucata), capacitatea portantă a şarpantei trebuie sa fie mare. Un alt inconvenient este evacuarea deficitară a apei de ploaie şi zăpezii, datorită asperităţilor de pe suprafaţa materialului. E bine să ştiti că ţiglele cu forme diferite nu sunt compatibile şi nu pot fi combinate. Tocmai de aceea, vă recomandăm să vă păstraţi un stoc de ţigle pentru viitoarele reparaţii.

Nu neglijaţi nici accesoriile, respectiv ţiglele de coamă (muchie), elementele de aerisire sau cele de fixare.

Sistemele de străpungere a acoperişului asigură soluţii pentru trecerea antenei, tubulaturii de aerisire a bucatăriei sau grupului sanitar.

Gama variată de modele şi culori în care puteti găsi pe piaţă ţiglele ceramice, poate satisface şi cele mai exigente pretenţii, oferind locuinţei dumneavoastră un aspect plăcut care să vă reprezinte.

spacer