sindrila bituminoasa

Acoperisuri ieftine | Montaj acoperişuri şindrilă bituminoasă

Şindrila bituminoasă – denumirea convenţională a placilor multistructurale bituminose (lungimea 900-1000 mm, lăţimea 300-420 mm), figurate pe o singură margine. De obicei o asemenea placă imită 3-4 ţigle şi poate avea forme diverse (hexagon, dreptunghi, sinusoidă etc). În prezent este unul dintre cele mai populare materiale pentru acoperişuri în lume. Include în sine cele mai optime calităţi: fiabilitate, imagine estetică şi preţ accesibil. Şindrila bituminoasă, după componente utilizate şi structură se aseamănă mult cu materialele de hidroizolare în rulouri, însă sînt mai durabile, deoarece deformaţiile materialului se localizează în plăci aparte şi nu se acumulează de-a lungul pînzei.

Structura şindrilei bituminoase

Şindrila bituminoasă constă din cîteva straturi:

  1. granule de bazalt - pe lîngă funcţia de protecţie împotriva razelor ultra-violet a
  2. stratului de bitum mai dau şi culoarea şindrilei, care este foarte durabilă în timp;
  3. baza – pînză sau ţesătură din fibră de sticlă,
  4. bitum modificat/oxidat de calitate înaltă;
  5. stratul autoadeziv - adeziv be baza de cauciuc şi bitum care asigură adesiunea placilor de şindrilă bituminoasă şi asigură ermecitatea acoperişului;
  6. pelicula de protecţie – hîrtie siliconizată, care protejează pînă la montare stratul
  7. autoadeziv. La montare se înlătură.

Şindrila bituminoasă asigură o hidroizolare calitativă pe acoperişuri de orice formă sau complicitate şi poate fi utilizată chiar şi la cupole. Se montează uşor în joncţiuni şi, chiar fiind utilizată la acoperişuri complicate ca formă, cu multe pante – rabatul este foarte mic. Şindrila bituminoasă poate fi utilizată pe acoperişuri cu panta de la 12 grade şi pînă la suprefeţe verticale.

Gama largă de forme şi culori a sindrilei bituminoase permite ca, practic, oricare doritor să-şi găsească şindrila pe gustul lui.

Şindrila bituminoasă are masa redusă, ceea ce permite de a face economie de bani din contul sistemei de căpriori (şarpante), este un bun izolator acustic (stinge zgomotul vîntului şi a ploii), rezistentă la ger, coroziune, nu putrezeşte. La deformarea clădirii şi salturi de temperatură, chiar şi în locurile de joncţiune îşi păstrează calităţie de hidroizolare. Acoperişul sin sindrilă bituminoasă nu necesită o îngrijire aparte. Chiar şi în cazurile cînd este necesară repararea acoperişului se schimbă doar plăcile deteriorate şi nu întreg acoperişul.

Un acoperiş din şindrilă bituminoasă, ca şi oricare alt tip de acoperiş, în afară de şindrila propriu-zisă mai necesită un şir de accesorii.

Consultanţii noştri vă vor ajuta la alegerea tipului şi culorii şindrilei bituminoase, la calcularea cantităţii necesare de şindrilă precum şi a accesoriilor necesare pentru acoperişul dumneavoastră, reieşind din necesităţile, particularităţile acoperişului, calităţile materialului şi preţ.

spacer